top of page
VERBINDEND | WARM| OPEN | AANWEZIG | ERVARING | 

Het verhaal achter

Netty Filomena de Lima, oprichtster van Filomena de Lima, is niet alleen professioneel deskundige door haar opleidingen en werkervaring in de reguliere en complementaire zorg, maar ook ervaringsdeskundige door traumatische gebeurtenissen in haar persoonlijke leven. Waardoor ze op jonge leeftijd te maken kreeg met stress en stemmingsklachten. 

In haar 9 jarige zoektocht naar ‘heling’ van haar diagnose complex trauma en PTSS. Voelde zij zich bij de reguliere zorg niet altijd begrepen, en zo bracht haar nieuwsgierige en doortastende aard haar onder andere bij holistische methodes. Zij kwam erachter dat veel zeer effectieve manieren om met trauma, stress en stemmingsstoornissen om te gaan nog vaak niet als waardevol en helpend worden gezien. Dit lichtte haar vuur om haar unieke kennis en kunde te bundelen tot persoonlijke, therapeutische retraites met een breder spectrum aan professionele hulp dan we in onze maatschappij gewend zijn.

Filomena de Lima gelooft in de wetenschap maar óók in het bewijs van eigen ervaring. Als we in gaan zien dat het niet of regulier is of holistisch, maar beiden gecombineerd een waardevolle toepassing is in het bieden van hulp en ondersteuning van mensen. Kunnen we veel bereiken in het aanpakken van GGZ problematieken. 

 

Mijn persoonlijke verhaal

Ik ben een jonge moeder van twee, met een achtergrond gekleurd met trauma en PTSS. Mijn leven werd gecontroleerd door angst en stress, ik had last van stemmingsklachten en door de spanning was ik altijd vermoeid, hoofdpijn, rugklachten. Ik heb vaak schaamte en schuld gevoeld in het ouderschap waarom ik niet alle ballen hoog kon houden in een maatschappij die veel van ons vrouwen/moeders vraagt.

 

Na een jarenlange zoektocht kan ik zeggen dat ik geen chronische lichamelijke klachten meer ervaar en ik niet meer in standje overleven sta. Nu kan ik in rust en ontspanning het moederschap ervaren en mij krachtig genoeg voelen om te staan voor wie ik ben en hoe ik als moeder wil zijn.

 

Ik heb negen jaar keihard aan mezelf gewerkt en geïnvesteerd. 9 jaar lang constant bezig zijn met verwerken en leren omgaan met traumasymptomen. De symptomen hebben geen grip meer op mijn leven en ik ervaarde voor het eerst in mijn leven hoe het voelde om echt geluk te voelen.

 

In die negen jaren kwam er een moment dat ik er achter kwam dat ik veel had uitgeprobeerd, maar nog steeds tegen dingen in het leven aan liep. Het moment dat ik een echte "JA' zei tegen mijn verwerking en een commitment elke dag met mijzelf aanging, veranderde mijn leven compleet.

Ik ging begrijpen dat hulp vragen een teken van kracht is. Dat het leven en moederschap vraagt dat we extra hulp inzetten.

Die extra hulp wil ik bieden aan onze doelgroep...

Het Team

Het team is samengesteld met professionals met hart voor het vak. Ze zien graag verandering in de manier van hulp bieden aan mensen met mentale, psychische, emotionele problemen in uitdagende situaties. Jouw gezondheid is onze prioriteit. Door meer tijd te maken voor de processen, het persoonlijker te maken, het bieden van een warme, open en veilige omgeving hopen wij jou te kunnen begeleiden en ondersteunen hierbij. Zodat jij je kan committeren aan jouw helingsreis. 

De professionals hebben ieder hun eigen pad doorlopen met mentale en psychische problematieken, zwangerschap, ouderschap en/of het gebruik van plant medicijnen (psychedelica) als hulpmiddel. Met al onze persoonlijke kennis en de professionele kennis maken wij adviezen en een programma wat aansluit op de groep/ individu.

20220825_092621_edited.jpg

Netty Filomena de Lima 

Oprichtster, lichaamsgericht GGZ agoog, energetisch werker

_LVV0133-bewerkt.jpg

Lisa 

Holitisch therapeut io

IMG-20221026-WA0039.jpg

Henry Lim

Psycholoog, gastheer, authentic leadership coach en werkgeluk expert

Francie van Gaal.jpg

Francie

Human Design expert, Energetische therapeut, SoulKey therapeut, Hypnotherapeut 

IMG-20221029-WA0005.jpg

Irma Joanne

Plaster body rituals
Creatief therapeut


 

1651855585893 (2).jpg

Aurora

Brain Q expert

IMG-20221103-WA0027.jpg

Charleen

Holistisch therapeut, Reiki master, Medium, ecologisch pedagoog

Foto Meike Hendriks.jpg

Meike

Psycholoog

foto website netty.png

Margrit

Brain  expert | Brain Q therapeut | Orthomoleculair therapeut

bottom of page