
Waar reguliere en holistische zorg samenkomen voor de bewuste vrouw en (aankomende) moeder
Filomena de Lima is een bedrijf dat impact en verandering wil bewerkstelligen in de zorg. Dit doen we door op een vernieuwende manier zorg aan te bieden. Onze focus ligt bij de doelgroep bewuste vrouwen en (aankomende) moeders (van 25 tot 45 jaar) die stress, stemmingsproblemen of psychosomatische klachten ervaren en daardoor niet altijd de moeder kunnen zijn die ze graag zouden willen zijn.
Een vrouw ondergaat een enorme transitie van vrouw naar moeder. Dit niet alleen fysiek, maar ook mentaal en spiritueel. Deze transitie stopt niet na de bevalling.
Vrouwen ervaren dat ze:
-
hun werk niet meer op dezelfde manier en tempo doen.
-
zichzelf terwille van hun gezin steeds meer wegcijferen
-
vaker nadenken over zingeving: wie ben ik, behalve moeder zijn
-
als partner veranderen
-
zich het moederschap anders hadden voorgesteld
​
Het moederschap is iets prachtigs, maar brengt ook een wervelwind aan emoties, gevoelens en gedachten naar boven. Misschien wel emoties waarvan je niet wist dat die bij jou horen.
​Misschien heb je al verschillende interventies of therapieën geprobeerd zoals: soundhealings, reiki, gezonde voeding, sporten enz. En toch voel jij je nog steeds uit verbinding en hebben stress, spanning en lichamelijke klachten nog steeds controle. Hier kijken wij graag met je mee. 
Met de "bewuste moeder" bedoelen wij de moeder die keuzes maakt die in lijn zijn met haar eigen waarden, intuïtie en de behoeften van je kinderen. 
Er komt veel zelfreflectie en zelfbewustzijn bij kijken. Het gaat om het onderzoeken van je eigen overtuigingen en patronen, het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen emoties en het cultiveren van een liefdevolle en ondersteunende relatie met jezelf als basis voor de relatie met je kinderen.
De bewuste moeder is zich ervan bewust dat er een aanpak nodig is die confronterend kan zijn, maar wel diepere lagen bereikt.
​De tools en kennis, die mij de afgelopen 9 jaar hebben geholpen bij het verwerken van de diagnose complex trauma en PTSS, zijn verzameld en samengebracht in zowel reguliere als holistische settingen.
Wij zien dat reguliere en lichaamsgerichte holistische zorg vaak nog steeds tegenover elkaar staan in onze maatschappij. Wij geloven in de kracht van samenwerking tussen deze twee werelden.
Het combineren van deze twee benaderingen heeft ervoor gezorgd dat stress en stemmingsklachten, veroorzaakt door mijn trauma's, nauwelijks nog invloed en regie hebben op mijn leven.

Kinderen vragen om authentieke verbinding en gezien voelen.
Deze verbinding kan alleen
wanneer je aanwezig bent als moeder. Aanwezigheid voor jezelf en jezelf ziet voor wie je bent.
De meeste van ons zijn daar niet toe instaat. Hebben daar de rust niet voor.
Lopen met teveel stress, spanning, stemming en lichamelijke klachten omdat ze niet durven te voelen wat er aan de oppervlakte of dieper zit.
Een gemiste kans om een diepe verbinding met je (kind)eren aan te gaan en jouw kind te zien voor wie het is.
Wat zou jij kunnen gaan ervaren na ons aanbod.

In niet westerse culturen heb je een “tribe” (stam; groep met meer of minder verwante mensen), waarin de moeder de eerste paar maanden opgevangen wordt. In die tribe wordt er het eerste jaar ook voor de moeder gezorgd. Zij kan geleidelijk wennen aan de transitie van vrouw naar moeder. 
​In de westerse samenleving kennen we dat niet tot nauwelijks. Er worden hoge verwachtingen gesteld aan moeders in een samenleving die niet optimaal is ingericht voor vrouwen en (aankomende) moeders. De combinatie van moederschap, werk en partnerschap kan daardoor erg uitdagend zijn, wat kan leiden tot spanning en psychosomatische klachten. Soms is een trauma de dieperliggende oorzaak van deze klachten.
Klachten zijn vaak te voorkomen als je de subtiele seintjes van jouw lichaam weet te herkennen. Wanneer we de kleine signalen van ons lichaam negeren, moet ons lichaam gaan schreeuwen, wat resulteert in spanning, stemmings- en lichamelijke klachten. 
Moeders kunnen hier al jaren mee rondlopen, ook al voor een zwangerschap. 
Het is dus van belang op tijd de lichamelijke en gedragssignalen te herkennen.
​WANT
​Zolang we onze eigen pijn niet oplossen projecteren we die op onze kinderen. Dit kan verbinding met je kind(eren) in de weg staan. Verbinding met jezelf is een voorwaarde om tot verbinding met een ander te komen.
Ditzelfde geldt voor gezien voelen. Kinderen willen zich ook gezien voelen. Als jij als moeder jezelf niet ziet voor wie je bent, dan kun je een ander ook niet zien voor wie die is.
​In het bewuste ouderschap kijk je naar jouw houding, gedrag en patronen die voortkomen uit jouw pijnpunten en neem je verantwoordelijkheid.
Wij zijn er om te ondersteunen in dit proces. ​
Met de tools die wij aanbieden, zul je ervaren dat jij:
-
rust en ontspanning kunt ervaren in het moederschap.
-
het ouderschap niet langer als overleven aanvoelt.
-
energie krijgt van het ouderschap.
-
kunt voelen wanneer je grens is bereikt.
-
inzichten krijgt in belemmerende gedachten, patronen en gedragingen.
-
je gedragen voelt en verbinding kunt voelen met jezelf.
- Kan omgaan met stressvolle situaties

Er staat een heel team voor jou klaar om een op maat gemaakt advies en plan op te zetten.
Hoe denken wij jou te kunnen ondersteunen?

Door het combineren van reguliere en lichaamsgerichte holistische coaching en therapie en echt maatwerk bieden wij, als een van de eersten in Nederland, een nieuwe vorm van therapie aan voor vrouwen en (aankomende) moeders.
​
Samen met geschoolde therapeuten worden er interventies en oefeningen gebruikt vanuit schematherapie, psycho-drama en CGT (cognitieve gedragstherapie).
Daarnaast bieden wij ademwerk, somatic movement, polyvagaal/nerves vagus theorie, reiki, soundhealing, en opstellingswerk, creatieve therapie, mindfulness.
Onze trajecten zijn intensief. We gaan terugkijken naar het begin van jouw leven, met het doel te komen tot wie je nu wil zijn. We gaan je helpen om jouw verhaal te herschrijven. Daarbij nemen we in verschillende fasen de ruimte om jouw lichaam (zenuwstelsel) en geest in rust te brengen. Ontspanning is essentieel om je veilig te voelen in je lijf. Maar ook om belemmerende overtuigingen, gedrag, patronen en emoties aan te kijken.

Wat maakt ons uniek?
De reguliere zorg werkt voornamelijk vanuit ratio. Ons intelligente maar overvolle hoofd zit vol oneindige taken, agendapunten en onbeantwoorde mailtjes.
Bij de holistische zorg staat de emotie centraal: ons centrum van gevoel bevindt zich in ons vaak gebroken hart en buik. Wij doorbreken deze ouderwetse tweedeling maar al te graag. 
 ​Er is in Nederland nog geen enkele organisatie die op maat gemaakte trajecten aanbiedt voor genoemde doelgroep, waarin reguliere technieken met lichaamsgerichte holistische technieken worden gecombineerd.
-
De intake die je bij ons zal krijgen zal zich niet alleen richten op mentaal en emotioneel niveau, maar ook op fysiek gebied met behulp van gezondheidstesten.
-
Daarnaast maken wij gebruik van human design. Daarbij kijken we naar jouw persoonlijke blauwdruk om erachter te komen op welke manieren de technieken het beste bij jou toegepast kunnen worden, tegen welke kernovertuigingen jij aanloopt in het leven en hoe jij het beste jouw leven kan leiden vanuit jij unieke blauwdruk. 
-
Er worden in de groepstrajecten verschillende tools en technieken aangeboden, zodat jij voor jezelf kan voelen welke hiervan het beste bij jou passen en voor jou werken.
-
We werken met kleine groepen van max 8 personen, waardoor intensieve persoonlijke begeleiding mogelijk is.
-
Je wordt begeleid door opgeleide en gecertificeerde therapeuten en hulpverleners die kennis en ervaring hebben in het reguliere en complementaire werkveld. 
-
Individuele coaching is mogelijk.
-
Groepstrajecten worden aangepast aan de mensen in een groep.
-
Je krijgt therapie, maar niet in een standaard therapie setting, maar een huiselijk waarin alles er mag zijn.
-
We kijken naar nieuwe therapievormen en technieken. Onze orthomoleculair therapeut is ook Brain Q specialist. Dat betekent dat ze naast kennis van voeding en leefstijl ook het brein en zenuwstelsel hierin meeneemt.
-
Er wordt trauma sensitief gewerkt 
-
Wij maken ook gebruik van ook spirituele componenten. Dit wel met beiden benen op de grond. 
Therapie, maar ook geen therapie.
Het is anders; andere setting dan een kille therapie ruimte. Huiselijk.
De benadering is
warm en persoonlijk.
