top of page

En start met het zetten van jezelf en jouw gezondheid op nummer 1

Klik hier voor prijzen, het boeken van informatie call en aanmelding.

Moederschap is niet alleen zorgen voor je kind (eren) maar ook voor jezelf.
Vooral voor jezelf.

MOEDER-ZIJN

Online en een offline groep

Wil jij in het ouderschap: 

 • weer gaan leven? 

 • jouw pijn niet doorgeven aan jouw kinderen? 

 • tevreden zijn over wie je bent? 

 • emoties aangaan? 

 • genieten van het moederschap? 

 • inzichten krijgt in jouw gedragingen, gedachten en patronen?  

 • werk, ambities en passies met het moederschap combineren? 

 • een nog leukere partner zijn? 

 

WEES WELKOM BIJ  HET GROEPSTRAJECT MOEDER-ZIJN.  

 

​Het groepstraject Moeder-Zijn dat wordt aangeboden, richt zich op verschillende aspecten van het moederschap en persoonlijke ontwikkeling. Het traject is ontworpen om je te ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes voor jezelf en je kind(eren) tijdens de zwangerschap en in het moederschap. 

 

Het wordt begeleid door Filomena de Lima, een psycholoog en/of een holistisch therapeut en omvat een unieke combinatie van schema-, cognitieve-, gedragstherapeutische en lichaamsgerichte holistische therapie. Tijdens de sessies zal je begeleid en ondersteund worden door ervaren professionals met expertise in zowel reguliere GGZ als lichaamsgerichte holistische interventies. Er is aandacht voor persoonlijke groei, het verminderen van mentale overactiviteit en het meer kunnen genieten van het leven. 

 

De sessies bieden praktische vaardigheden en tools om jezelf beter te begrijpen en verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan: trauma sensitieve yoga, breathwork, opstellingswerk, dans, meditatie en psychologische oefeningen.  

Er is geen vast schema, maar er zal worden gekeken naar de behoeften van de groep. 

 

Het traject is opgedeeld in verschillende fasen. 

 

In de eerste fase ligt de focus op detox, verbinding en veiligheid. Dit houdt in dat je werkt aan het loslaten van belemmerende factoren zoals een ongezonde leefstijl, voedingsvoorkeuren, gedachten, overtuigingen en gedragingen.  

Herstellen van de verbinding met je lichaam en het ervaren van veiligheid zal in deze fasen op één staan. In de eerste drie maanden van deze fase vindt de intake plaats en zal een human-design specialist naar jouw blauwdruk kijken. 

In de derde maand is er met het hele team een advies opgezet en zal deze met jou erbij besproken worden.  

 

Dit betekent niet dat je die eerste drie maanden niets doet. We gaan bespreken welke verandering jij al zou kunnen aanbrengen in voeding en leefstijlkeuzes. We kijken ook naar welke doelen je hebt, wie zou je willen zijn, wat is jouw verhaal.  

 

Na deze drie maanden start het traject offline. In de 4e maand zal een eerste ontmoeting zijn met elkaar waarin het groepsprogramma wordt besproken met de groep. We komen terug op hoe de eerste drie maanden zijn verlopen en we gaan dieper in op jouw doelen en jouw verhaal neerzetten.  

 

In de 5e maand beginnen de 2 maandelijkse groepslessen. 

Van de 5e maand tot 8e maand zullen we ons bezig houden met verbinding en veiligheid. Je krijgt oefeningen toegereikt die jou hierbij gaan helpen.  

 

De tweede fase ( 9e maand tot 13e maand) richt zich op verbinden, voelen, doorvoelen en integratie. Hier ga je dieper in op het herstellen van de verbinding met je lichaam en het ervaren van veiligheid. Daarna worden er technieken aangeboden om trauma uit het lichaam te halen, zenuwstelsel regulatie en om overgave en acceptatie te kunnen voelen over ( heftige) emoties/gebeurtenissen.  

 

Jij 

 • krijgt inzichten 

 • leert emoties herkennen 

 • durft emoties aan te gaan en te doorvoelen. 

 

 

Het traject wordt afgesloten in de 13e maand. Geen fysieke lessen meer, maar 1:1 coaching online. Integratie in het dagelijks leven is een belangrijk aspect, waarbij je leert hoe je de geleerde technieken kunt toepassen buiten de veilige groepsetting. Dit is natuurlijk gedurende het gehele traject een aandachtspunt, maar tijdens de 13e maanden zal er gekeken worden hoe dat eraan toe gaat en waar je nog tegenaan loopt. Er zal in deze maand ook een signalerings- en preventieplan opgezet worden. Dit plan helpt jou om bewust te blijven van mogelijke triggers en ondersteunt je bij het voorkomen van terugval en het behouden van de behaalde groei en heling. 

​ 

 

De Online groep zal iets anders verlopen. Geen behandelplan alleen een advies (geen breintest), niet alle lichaamsgerichte technieken worden toegepast. Dit zal daarom ook een verkort traject zijn van 6 maanden. Het traject richt zich op de eerste fase van het offline traject.  

 

Het groepstraject Moeder-Zijn biedt dus een veilige ruimte voor persoonlijke groei, heling en het delen van ervaringen met gelijkgestemde moeders. Het stelt je in staat om bewuste keuzes te maken, in contact te komen met je lichaam en jezelf verder te ontwikkelen als moeder en vrouw. 

1

Op maat plan en advies

Voordat het 1:1 traject van start gaat, zal er een uitgebreide intakeprocedure plaatsvinden waarbij een advies en plan worden opgesteld. Deze intakeprocedure neemt in totaal 3 maanden in beslag. Gedurende deze periode wordt er grondig onderzoek gedaan naar jouw specifieke behoeften, uitdagingen en doelen. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw fysieke en mentale gezondheid. Het advies en plan dat uit deze intakeprocedure voortkomt, zal dienen als leidraad voor het verdere verloop van het 1:1 traject. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de begeleiding en ondersteuning die je ontvangt optimaal aansluiten bij jouw individuele situatie. 

2

Brein en bloedtest

Om te onderzoeken of er intoleranties of allergieën zijn die invloed kunnen hebben op je welzijn wordt er een bloedonderzoek uitgevoerd. Intoleranties, allergieën, vitamine tekorten en hormoondisbalans kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor gezondheid en welzijn. 

 

De breintesten geven informatie over welke hersenhelft bij jou het meest actief is en hoe je reageert op verschillende situaties. Met behulp van deze informatie kunnen we de begeleidingstechnieken aanpassen aan wat uw brein op dit moment aankan. Dit stelt ons in staat om een meer gerichte en effectieve begeleiding te bieden die aansluit bij jouw individuele behoeften en reacties. 

3

Begeleiding van brein specialist en orthomolculair therapeut

De professionals die de testen afnemen, zullen je niet alleen begeleiden bij het verkrijgen van inzicht in uw brein en voedings- en leefstijlkeuzes, maar ook bij het herprogrammeren van je brein. Deze begeleiding strekt zich uit over een aantal maanden, waarin je stap voor stap wordt ondersteund en begeleid. Zij gebruiken hiervoor een app die ze hebben ontwikkeld. Nadat de testen gedaan zijn kun je al gelijk starten met de app die hiervoor ontwikkeld is.  

 

​Het herprogrammeren van het brein kan betrekking hebben op het veranderen van stressreacties. Het doel van deze begeleiding is om je te helpen een duurzame en gezonde levensstijl te creëren die jouw welzijn en balans ondersteunt op zowel fysiek als mentaal niveau. 

4

Begeleiding van Human design expert 

Met behulp van een blauwdruk kunnen we ontdekken wat jou in het leven energie geeft. Deze blauwdruk geeft waardevolle informatie die tijdens de coaching- en therapiesessies kan worden toegepast. Op basis van deze informatie wordt er een plan opgesteld dat aansluit bij hoe jouw unieke systeem werkt. Het is belangrijk om te begrijpen dat iedereen uniek is en dat technieken niet op dezelfde manier kunnen worden toegepast bij iedereen. Door inzicht te krijgen in jouw blauwdruk, weten we op welke manier bepaalde technieken effectief kunnen worden toegepast. 

 

Er zullen twee sessies worden ingepland waarin jouw Human Design-blauwdruk volledig wordt uitgelegd. Daarnaast zal onze expert persoonlijk ontwikkelingsadvies geven, gebaseerd op jouw design en de actuele leefsituatie. Dit advies helpt je bij het begrijpen en benutten van jouw unieke potentieel. 

 

Na afloop van beide sessies ontvang je een uitgebreid e-boek met alle relevante informatie. Dit e-boek heeft doorgaans een lengte van ongeveer elf tot vijftien pagina's. Het e-boek dient als een waardevol naslagwerk om de verkregen inzichten te behouden en toe te passen in je dagelijks leven. 

5

Therapeutische groeps sessies

Twee keer per maand, op vrijdagavonden, worden de groep sessies van 2,5 tot 3 uur gehouden in Centrum Ont-moeten. Tijdens deze sessies zullen verschillende teamleden aanwezig zijn om hun werk te doen en bij te dragen aan het traject. Dit kan onder andere inhouden dat er professionals uit diverse disciplines aanwezig zijn om hun expertise te delen en te begeleiden. De groep sessies bieden een waardevolle gelegenheid voor interactie, ondersteuning en het delen van ervaringen met andere deelnemers. Het is een gelegenheid om te groeien, te leren en te werken aan jouw welzijn binnen een ondersteunende en inspirerende groepsomgeving.

6

Whatsapp support 

De Whatsapp-support-groep biedt een ruimte van gelijkgestemde individuen die elkaar kunnen ondersteunen en ervaringen kunnen delen. Je kan inspiratie en motivatie opdoen (door te zien hoe anderen met hun uitdagingen omgaan) en je kan gezamenlijk oplossing bedenken.  

We willen deelnemers aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij het eigen proces van groei en ontwikkeling.  

 

Wanneer er behoefte is aan meer privacy, als het gaat om erg persoonlijke en gevoelige kwesties, is er ruimte om kort je vraag privé te stellen. Maar voor langere privé sessies is het aan te raden om naast het groepstraject een 1:1 traject erbij te boeken. Daar krijg je 24/7 whatsapp support erbij en 1:1 coaching sessies.  

7

Welkomst kado 

In de eerste maanden van het traject ontvang je een kadootje wat ondersteunend zal werken tijdens het gehele traject.

optionele optie in combinatie met het traject

Tijdens de groepsretraite trajecten is het mogelijk een sessie te boeken met het  therapeutisch gebruik van psychedelica. Dit betreft een door wetenschappers aanbevolen macro dosering van truffels (voor uitgebreidere informatie over dit specifieke geneesmiddel kunt u bij ons persoonlijk terecht). macro dosering is een zeer lichte dosering, waarbij er geen sprake is van trippen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit zogenaamde ‘micro dosing’ het hart opent en muurtjes wegvallen. Wat simpelweg betekend dat we beter kunnen ervaren wat we écht voelen, zonder opgelegde overtuigingen, zelf-sabotage en maskers. Dit geeft belangrijke informatie over jou manier van zijn en doen. Ten alle tijden blijf jij je bewust van je omgeving. Deze sessies zullen professioneel worden begeleid door een psycholoog én een lichaamswerker. Zij zullen vanuit hun eigen specialisaties oefeningen aanreiken. Ook bespreken zij samen met jou of een volledige dosis van het medicijn een optie is. Hierbij spelen jouw intentie en persoonlijk proces een rol. 

Een start met het zetten van jezelf en jouw gezondheid op nummer 1

Klik hier voor prijzen, het boeken van informatie call en aanmelding.

bottom of page