top of page
Moederschap is niet alleen zorgen voor je kind (eren) maar ook voor jezelf.
Vooral voor jezelf.

Bij Filomena de Lima richten wij ons op ( aanstaande) zwangere en ouders vanaf 25 jaar die tegen verschillende (taboe) thema's omtrent ouderschap lopen en/of ook stemmingsstoornis hebben.

Dit kan depressie, overspannenheid, burn-out, trauma's, mentale gezondheid, eenzaamheid, bewust of onbewust alleenstaande ouder, afbreking zwangerschap, kinderspijt, ouderschap niet altijd even leuk vinden, bijzondere gezinssamenstelling enz.

'Thema's waarin we vaak het gevoel hebben dit niet of nauwelijks te kunnen bespreken met onze omgeving door onbegrip of verantwoordingen afgelegd moeten worden.

 

In de evenementen en trajecten die wij aanbieden ligt de focus hierop. Je verhaal kwijt kunnen in een veilige oordeel loze omgeving. Naast dat we een veilige ruimte bieden om deze onderwerpen te bespreken. Combineren wij dit met therapeutische trajecten. 

Loop jij tegen traumastukken, belemmerende gedachten, gedragingen en patronen aan die  veel invloed hebben in jouw leven, in het ouderschap, in jou zwangerschap?. Hierdoor kan het zijn dat je momenteel met licht tot matige psychische symptomen (Zoals depressie, burn-out, overspannenheid) rondloopt omdat je veel stress en/of angsten ervaart.  

 Wij willen een ruimte bieden waarin alles kan en mag zijn. Waardoor jij in deze grote verander proces vanuit regie, autonomie, rust en intuïtie de beste keuzes kan maken voor jezelf en je kind (eren).  

 

Wij streven naar efficiëntie. Geen eindeloze gesprekken tussen vier muren. De groepstherapie vindt plaats in de vorm van een of meerdaagse trauma sensitieve retraite trajecten: een retraite  is letterlijk uit de rat race van het dagelijks leven stappen. Je verblijft er op een plek midden in de natuur om weer even tot rust te komen en volledig te focussen op jezelf. Aangepast op de specifieke wensen van het individu of de groep. Focus is een intensief programma voor persoonlijke ontwikkeling en trauma heling.

Filomena de Lima past bij jou als je:

  • een verdiepende persoonlijke ontwikkeling wilt aangaan door de unieke combinatie van schema- cognitieve -gedragstherapeutische- én- holistische therapie. 

  • Begeleidt en ondersteund wilt worden door geschoolde professionals met ervaring in reguliere GGZ en lichaamsgerichte holistische interventies. 

  • Behoefte hebt aan meer persoonlijke aandacht 

  • Semi op maat gemaakte programma’s: aan de hand van de intake, human design en advies van een orthomoleculaire therapeut wordt er een programma neergezet die aansluit op wat de groep/individu nodig heeft. Dit wordt toegepast waar dit mogelijk is. Een volledig programma die helemaal op jou aansluit kan alleen in een 1:1 traject.

  • Meer wil genieten van het leven, en minder in het hoofd wil zitten.

AAnpak

Waarom de combinatie van reguliere interventies met lichaamsgerichte holistische interventies ? 

De therapeutische groep coaching vindt plaats tijdens een of- meerdaagse retraites op een unieke rustgevende locatie te midden van de natuur, van alle luxe voorzien. Hierdoor is er alle ruimte om uw lichaam (zenuwstelsel) en geest in ontspanning te brengen. Ontspanning is essentieel om je veilig te voelen in je lijf en belemmerende overtuigingen, trauma en emoties aan te kijken.

 

Samen met geschoolde therapeuten worden er interventies en oefeningen gebruikt vanuit schematherapie, psycho-drama, EMDR en CGT (cognitieve gedrags therapie). Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in ademwerk, somatic movement, polyvagaal/nerves vagus theorie, reiki, soundhealing, en opstellingswerk, creatieve therapie, pelvic therapy, trauma sensitieve yoga en verschillende meditatievormen.


Tijdens het individuele traject voor zwangere is er een mogelijkheid gekoppeld te worden aan een doula en een case load verloskundige die beiden trauma sensitief te werk gaan.  

 

Waarom is deze aanpak uniek? De reguliere zorg werkt voornamelijk vanuit ratio: ons intelligente maar overvolle hoofd vol oneindige taken, agendapunten en onbeantwoorde mailtjes. Bij de holistische zorg staat de emotie centraal: ons centrum van gevoel bevindt zich in ons vaak gebroken hart en buik. Wij doorbreken deze ouderwetse tweedeling maar al te graag. Het is volgens ons dé manier om af te rekenen met grensoverschrijdend gedrag, op te komen voor jezelf, jou JA en jou NEE te herkennen. Jij leert hoe je gelukkig met jezelf kunt zijn.

Een gelukkige moeder is een gelukkig kind. 

 zwangerschaps trauma sensitief traject 

Welke  trauma's, belemmerende patronen, gedragingen en gedachten zorgen ervoor dat jij tijdens je zwangerschap niet kan genieten en/of angsten voelt. Wij kijken samen hoe jij de regie en autonomie kan terug pakken. Terug naar de basis van jouw lichaam. 
Tijdens en na een zwangerschap.

Prijs is op aanvraag en kunnen verschillen omdat het op maat gemaakte trajecten zijn.

IMG_0279 (1).jpg

trauma sensitief  retraite  traject moedergroep

Hoe zorg je er als moeder ervoor dat je rust in je hoofd hebt? om kan gaan met de uitdagende thema's in het moederschap terwijl je zelf ook je kind stukken, trauma,, belemmerende patronen en gedachten kan blijven onderzoeken en doorvoelen?

Behandeling 

Hoe gaan we te werk? 

Er zal een zorgvuldige en uitgebreide intake gedaan worden om te kijken of deze manier van begeleiding aansluit op wat jij nodig hebt. Vervolgens kijken we met het team samen wat voor een programma het meest bij jou of de groep aansluit. De behandelingen bestaan uit reguliere en lichaamsgerichte holistische interventies. Deze sessies zullen in groepsverband en/of individueel zijn.


Tijdens de groep retraite trajecten passen wij therapeutisch gebruik van psychedelica toe. Dit zal niet toegepast worden tijdens een zwangerschap traject of wanneer je borstvoeding geeft. Voor verdere individuele trajecten is de toepassing van microdosering een optionele keus.

De microdosering betreft een door wetenschappers aanbevolen micro/macro dosering van truffels (voor uitgebreidere informatie over dit specifieke geneesmiddel kunt u bij ons persoonlijk terecht). Dit is een zeer lichte dosering, waarbij er geen sprake is van trippen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit zogenaamde ‘micro dosing’ het hart opent. Wat simpelweg betekend dat we beter kunnen ervaren wat we écht voelen, zonder opgelegde overtuigingen, zelf-sabotage en maskers. Dit geeft belangrijke informatie over jou manier van zijn en doen. Ten alle tijden blijf jij je bewust van je omgeving. Deze sessies zullen professioneel worden begeleid door een psycholoog én een lichaamswerker. Zij zullen vanuit hun eigen specialisaties oefeningen aanreiken. Ook bespreken zij samen met jou of een volledige dosis van het medicijn een optie is. Hierbij spelen jouw intentie en persoonlijk proces een rol. 

‘Micro dosing’ kan ook worden toegepast bij de volgende sessies: schema therapeutische oefeningen, soundhealing, reiki en massage, en somatic movement.

Wij bieden een tussentijdse check-in-sessie met een GGZ Agoog. Daarnaast is er altijd iemand via telegram die jou vragen kan beantwoorden of jou zou kunnen ondersteunen.  

Doelgroep en de bij behorende Problematieken

Herken jij jezelf in het volgende? 

Bij Filomena de Lima richten wij ons op ( toekomstige) zwangere en ouders vanaf 25 jaar die tegen verschillende (taboe) thema's omtrent ouderschap lopen.
Dit kan zijn vroeggeboorte, trauma's, mentale gezondheid, eenzaamheid, bewust of onbewust alleenstaande ouder, afbreking zwangerschap, kinderspijt, ouderschap niet altijd even leuk vinden enz.

'Thema's waarin we vaak het gevoel hebben dit niet of nauwelijks te kunnen bespreken met onze omgeving.

Tijdens de trajecten richten wij ons vooral op licht tot matige stressklachten, depressie/burn-out klachten, dissociatieve en hechtingsklachten, problemen in relatie met anderen en lichamelijke klachten.

Voorbeelden van zulke aanhoudende traumatische gebeurtenissen kunnen zijn: 

 

• Mishandeling (emotioneel, fysiek, seksueel) 

• Verwaarlozing (psychisch, pedagogisch, fysiek) 

• Getuige zijn van geweld in het gezin 

• Verkeren in oorlogsomstandigheden en/of hebben moeten vluchten 

• Ondergaan van pijnlijke medische handelingen 

• Het meemaken van (meerdere) traumatische verliezen binnen het gezin

-beval trauma 

Wanneer trauma aanwezig blijft in het lichaam kan dit zich uitten onder andere in overspannenheid/burn-out, depressie klachten.  Hieronder enkele symptomen van (vroegkinderlijk) trauma en overspannenheid/burn-out, depressie klachten;

-Lichamelijke klachten 

- Woede 

- Schaamte 

- Hyperactiveit  

- Nachtmerries 

- Concentratieproblemen  

- Prikkelbaarheid 

- Je onbegrepen voelen 

- Spanningsklachten 

- Isolement 

- Relatieproblemen 

- Poblemen op het werk 

- Steeds herbeleven van een gebeurtenis 

- Slecht contact met vrienden en familie 

- Schrikachtig, dromerig of teruggetrokken gedrag 

-   Alcohol-/drugsmisbruik 

- Moeite met het aangaan van hechtingsrelaties 

- Dissociatieve klachten zoals amnesie, depersonalisatie, derealisatie, stemmen en/of identiteitswijziging 

Merk jij als ouder dat je niet tot weinig rust en ontspanning ervaart om ook nog te kunnen genieten van het ouderschap, jezelf en het leven? Op je laatste loodjes loopt door onder andere deze bovenstaande symptomen? 
 

KVK: 81463189
BTW: NL003565917B46
Bankgegevens: NL77TRIO0320154718
info@filomenadelima.nl 
Instagram: Filomenadelima_holistische_ggz

bottom of page