top of page

En start met het zetten van jezelf en jouw gezondheid op nummer 1

Klik hier voor prijzen, het boeken van informatie call en aanmelding.

Holistisch health
advies of behandelplan  

Wil jij echt de diepte in naar de kern van jouw klachten? Jouw gezondheid optimaliseren? 

 

​Psychisch en emotioneel onverwerkte stukken kunnen ervoor zorgen dat je lichamelijke klachten blijft ervaren ondanks dat jij op jouw manier een gezonde levensstijl hebt. Het lichaam probeert vaak een boodschap te geven via het lichaam. Wanneer we die boodschap niet weten te interpreteren, niet horen of negeren zullen de klachten erger worden en niet weg gaan. 

 

​Het lichaam moet dan nog grotere seintje geven om gehoord te worden. Daardoor ontstaan stress, stemmings- en lichamelijke klachten; 

 

​Stressklachten: 

- Slapeloosheid of onrustige slaap 

- Vermoeidheid 

- Concentratieproblemen 

- Piekeren en zorgen maken 

- Snelle hartslag 

- Ademhaling versnelt en verscherpt 

- Hoofdpijn 

- Maag- of darmproblemen 

- Spierpijn en gespannen spieren 

 

Spanningsklachten: 

- Hoofdpijn 

- Nek-, schouder- en rugklachten 

- Gespannen spieren 

- Duizeligheid en vermoeidheid 

- Hyperventilatie 

 • Verhoogde bloeddruk 

 • Verstoorde spijsvertering 

 • Zweten 

- Hartkloppingen 

 

Stemmingsklachten: 

- Gevoelens van verdriet 

- Angsten en bezorgdheid 

- Gevoelens van hopeloosheid en hulpeloosheid 

- Verstoord slaappatroon 

- Veranderde eetlust en gewichtsverandering 

- Verlies van interesse en plezier in activiteiten 

- Problemen met concentratie en focus 

- Verminderde energie en vermoeidheid 

- Zelfverwaarlozing 

 

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en mogelijk verschillende symptomen ervaart in verschillende gradaties, afhankelijk van de oorzaak en individuele factoren. Ook kunnen dezelfde symptomen wijzen op verschillende medische aandoeningen. Wanneer wij denken dat er medische oorzaken zijn voor klachten zullen we je altijd doorverwijzen naar een arts.  

 

Team Filomena de Lima gelooft dat wanneer je echt aan jouw problematieken wil werken, dat er dan op verschillende niveaus gekeken en gewerkt moet worden.  Daarom kijken wij welke vorm van ondersteuning en op welke manier bij jou past. En ook hoe jij het beste kunt werken aan jouw belemmerende patronen, gedragingen en gedachten.  

Er zal op cell, fysiek, mentaal, psychisch, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau gekeken worden naar jouw problematieken. Van daaruit zal een advies (en plan) geschreven worden.  

Het advies (dus zonder behandelplan en traject) bij ons, is goed te combineren wanneer je ergens anders therapie volgt, als nazorg traject of als je preventief aan jezelf zou willen werken.

pexels-elina-fairytale-3865676.jpg
pexels-arina-krasnikova-6998576.jpg

Hoe doen wij dit?

We beginnen met een uitgebreide intake met vragenlijst, brein- en bloedtest en een analyse van uw individuele blauwdruk. 

Op basis hiervan kunnen wij een gedegen en op maat gemaakt advies en behandelplan voor therapie en/of coaching voor u opstellen. 

De informatie die we verzamelen, leggen we op tafel bij alle betrokken disciplines om zo een plan en/of advies op te stellen. 

Je krijgt van ons een volledig, uniek en exclusief holistisch gezondheidsadvies (en -plan).  

Als je geen behoefte hebt aan een behandelplan en behandeling van ons, dan is het ook mogelijk om alleen een advies te krijgen. Er zijn hiervoor 2 verschillende opties. Lees hier in het overzicht van het aanbod de 2 opties. 

Het volledige advies/plan bestaat uit: 

 • Voedings- en leefstijladvies 

 • Advies op basis van jouw blauwdruk 

 • Therapeutisch en/of coach advies en/of behandelplan  

 

Onze professionals hebben jarenlange ervaring en kennis in zowel de reguliere GGZ-setting als de holistische setting. Bij het opstellen van het advies/plan maken we gebruik van zowel reguliere als holistische kennis. 

Door te kiezen voor ons aanbod investeer je in jouw algehele gezondheid en jezelf.

pexels-nadezhda-moryak-9162030.jpg

Wat is orthomoleculaire/brain Q therapie?

Orthomoleculaire therapie is een vorm van complementaire geneeskunde die zich richt op het vinden en handhaven van optimale concentraties van voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Deze optimale concentraties in het lichaam zijn nodig om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen. Het doel is om een gebrek aan voedingsstoffen aan te vullen en zo het lichaam te voorzien van de juiste bouwstoffen die nodig zijn voor een optimale stofwisseling en cel werking. Orthomoleculaire therapie kan worden toegepast bij verschillende aandoeningen zoals vermoeidheid, stress, problemen met het immuunsysteem, maag-darmproblemen en neurologische aandoeningen. 

 

​Wij werken met een orthomoleculaire therapeut die ook brain Q therapeut is.  

De Brain Q methode is een vorm van neuromodulatie die gebruik maakt van elektro-encefalografie (EEG) om de hersenactiviteit te meten en deze informatie te gebruiken om de hersenfunctie te optimaliseren.  

De Brain Q therapeut begeleidt mensen met neurologische en psychologische aandoeningen met behulp van deze methode. Hij/zij richt zich op het identificeren van afwijkingen in de hersenactiviteit en maakt een behandelplan om de hersenfunctie te verbeteren en symptomen te verminderen. De therapie is erop gericht om de hersenen te trainen adequaat te reageren in verschillende situaties en zo nieuwe neurale paden te ontwikkelen. 

 

Het doel van de behandeling is onder andere het verminderen van klachten als stress, angst, depressie, ADHD, autisme en slaapproblemen, en het verbeteren van cognitieve functies als concentratie, focus, geheugen en creativiteit. 

 

​Waarom de focus op het brein en zenuwstelsel?  

Brein en zenuwstelsel zijn de basis van ons bestaan. Trauma symptomen en klachten zoals spanning, stress, psychosomatische klachten kunnen aanwezig blijven in ons systeem.  Dit wordt veelal onderschat in het behandelen van psychische en mentale problematieken.  

[Einde van tekstterugloop]Het brein, het centrum van ons zenuwstelsel, speelt een cruciale rol bij het verwerken van traumatische ervaringen. Trauma kan leiden tot veranderingen in de hersenen.Een gezond brein, is een gezond zenuwstelsel en een gezond zenuwstelsel is een gezond lichaam. 

Onze trajecten zijn zo opgebouwd dat het lichaam op een langzame en zachte manier went aan de nieuwe manier van zijn. Herprogrammeren van brein en zenuwstelsel krijgen de tijd die het nodig heeft.  

 

Wij werken samen met BRAINCARE. Specialist in breingezondheid en orthomoleculaire therapie.  

pexels-mikhail-nilov-6932018.jpg

Binnen enkele weken heb jij grote stappen in jouw gezondheid gezet.

Wat is human design

 • Wat jou uniek maakt en hoe je het beste tot je recht komt. 

 • Hoe je van nature energie uitwisselt met de wereld om je heen. 

 • Wat jouw kernkwaliteiten zijn en hoe je ze kunt gebruiken om je doelen te bereiken. 

 • Op welke gebieden je openstaat voor invloeden van buitenaf. 

 • Waarom je hier op aarde bent en wat je rol is in het grotere geheel. 

 • Hoe je de beste beslissingen kunt nemen die je verder helpen in je persoonlijke ontwikkeling. 

 

We zijn allemaal geboren met een unieke blauwdruk. Door deze blauwdruk te lezen kunnen we deze vragen beantwoorden en ernaar leven. Human Design is een methode die je aan de hand van je geboortedatum, -plaats en -tijd weer in contact laat komen met je eigen innerlijke autoriteit. Door middel van Human Design kun je weer energetisch in balans komen. Het kan dienen als een handleiding voor je dagelijks leven. 

 

​Human Design kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het toepassen van bewuste keuzes en zelfontwikkeling in het moederschap. Hier zijn enkele redenen waarom Human Design toegepast kan worden in het moederschap: 

 

 • Zelfkennis: Human Design biedt inzicht in je persoonlijkheid, je natuurlijke gaven, uitdagingen en levensdoel. Door je eigen ontwerp te begrijpen, kun je je bewust worden van je sterke punten als moeder, je unieke behoeften en hoe je het beste kunt zorgen voor jezelf en je kinderen. 

 • Besluitvorming: Human Design biedt strategieën en besluitvormingsinstrumenten op basis van je ontwerp. Als moeder kun je deze tools gebruiken om bewuste keuzes te maken over opvoeding, gezondheid, educatie en andere aspecten van het ouderschap. Het stelt je in staat om af te stemmen op je innerlijke autoriteit en te vertrouwen op je intuïtie bij het nemen van beslissingen. 

 • Zelfzorg: Het moederschap kan veeleisend zijn, en het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door je Human Design te begrijpen, kun je ontdekken welke self-care praktijken het beste bij je passen en je energie in balans houden. Het kan je helpen om te identificeren wanneer je rust, alone-time, sociale interactie of andere vormen van zelfzorg nodig hebt. 

 • Levensdoel: Human Design biedt inzicht in je levensdoel en hoe je dit kunt integreren in je rol als moeder. Het kan je helpen om je passies, talenten en ambities te ontdekken en te zien hoe je ze kunt verweven in je dagelijks leven als ouder. Het kan je ook helpen om je kinderen te ondersteunen bij het vinden en ontwikkelen van hun eigen unieke pad. 

 

Kortom, Human Design biedt jou een persoonlijke formule voor geluk, succes en authenticiteit. 

 

Tijdens de Human Design Readings een professionele Human Design-expert, naar de persoon tegenover haar. Naast het uitleggen van jouw blauwdruk stem zij energetisch af op de persoon en geeft persoonlijk ontwikkelingsadvies, gebaseerd op het design en jouw actuele leefsituatie. 

bottom of page