top of page
HOLISTISCH | EXCLUSIEF | THERAPEUTISCH COACHEN |  TRAUMA SENSITIEVE RETRAITES

Filomena de Lima richt zich op licht tot matige GGZ problematiek zoals overspannenheid, burn-out en depressie door (vroegkinderlijk) trauma. Dit kan ook preventief zijn. 

V

De therapie vindt plaats in de vorm van een of meerdaagse trauma sensitieve retraite trajecten: een retraite  is letterlijk uit de rat race van het dagelijks leven stappen. Je verblijft er op een plek midden in de natuur om weer even tot rust te komen en volledig te focussen op jezelf. Aangepast op de specifieke wensen van het individu of de groep. Focus is een intensief programma voor persoonlijke ontwikkeling en trauma heling.

Filomena de Lima past bij jou als je:

  • een verdiepende persoonlijke ontwikkeling wilt aangaan door de unieke combinatie van schema- cognitieve -gedragstherapeutische- én- holistische therapie. 

  • Begeleidt en ondersteund wilt worden door geschoolde professionals met ervaring in reguliere GGZ en lichaamsgerichte holistische interventies. 

  • Behoefte hebt aan meer persoonlijke aandacht 

  • Semi op maat gemaakte programma’s: aan de hand van de intake en human design wordt er een programma neergezet die aansluit op wat de groep/individu nodig heeft. Dit wordt toegepast waar dit mogelijk is. Een volledig programma die helemaal op jou aansluit kan alleen in een 1:1 traject.

  • Meer wil genieten van het leven, en minder in het hoofd wil zitten.

AAnpak

Waarom de combinatie van reguliere interventies met lichaamsgerichte holistische interventies en retraites ? 

Door het combineren van reguliere en lichaamsgerichte holistische coaching in een retraite-vorm bieden wij als een van de eerste in Nederland een nieuwe vorm van therapeutische coaching. 

De therapeutische coaching vindt plaats tijdens een of- meerdaagse retraites op een unieke rustgevende locatie te midden van de natuur, van alle luxe voorzien. Hierdoor is er alle ruimte om uw lichaam (zenuwstelsel) en geest in ontspanning te brengen. Ontspanning is essentieel om je veilig te voelen in je lijf en belemmerende overtuigingen, trauma en emoties aan te kijken.

 

Samen met geschoolde therapeuten worden er interventies en oefeningen gebruikt vanuit schematherapie, psycho-drama, EMDR en CGT (cognitieve gedrags therapie). Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in ademwerk, somatic movement, polyvagaal/nerves vagus theorie, reiki, soundhealing, en opstellingswerk, foodtherapy, creatieve therapie, mindfulness.

 

Waarom is deze aanpak uniek? De reguliere zorg werkt voornamelijk vanuit ratio: ons intelligente maar overvolle hoofd vol oneindige taken, agendapunten en onbeantwoorde mailtjes. Bij de holistische zorg staat de emotie centraal: ons centrum van gevoel bevindt zich in ons vaak gebroken hart en buik. Wij doorbreken deze ouderwetse tweedeling maar al te graag. Het is volgens ons dé manier om af te rekenen met grensoverschrijdend gedrag, op te komen voor jezelf, jou JA en jou NEE te herkennen. Jij leert hoe je gelukkig met jezelf kunt zijn.

Behandeling 

Hoe gaan we te werk? 

We kijken met het team samen wat voor een programma het meest bij jou en de groep aansluit. De behandelingen bestaan uit reguliere en lichaamsgerichte holistische interventies. Deze sessies zullen in groepsverband en individueel zijn.


Tijdens de groepsretraite trajecten passen wij therapeutisch gebruik van psychedelica toe. Dit betreft een door wetenschappers aanbevolen micro/macro dosering van truffels (voor uitgebreidere informatie over dit specifieke geneesmiddel kunt u bij ons persoonlijk terecht). Dit is een zeer lichte dosering, waarbij er geen sprake is van trippen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit zogenaamde ‘micro dosing’ het hart opent. Wat simpelweg betekend dat we beter kunnen ervaren wat we écht voelen, zonder opgelegde overtuigingen, zelf-sabotage en maskers. Dit geeft belangrijke informatie over jou manier van zijn en doen. Ten alle tijden blijf jij je bewust van je omgeving. Deze sessies zullen professioneel worden begeleid door een psycholoog én een lichaamswerker. Zij zullen vanuit hun eigen specialisaties oefeningen aanreiken. Ook bespreken zij samen met jou of een volledige dosis van het medicijn een optie is. Hierbij spelen jouw intentie en persoonlijk proces een rol. 

‘Micro dosing’ kan ook worden toegepast bij de volgende sessies: schema therapeutische oefeningen, soundhealing, reiki en massage, en somatic movement.

Wij bieden een tussentijdse check-in-sessie met een GGZ Agoog. Daarnaast is er altijd iemand via telegram die jou vragen kan beantwoorden of jou zou kunnen ondersteunen.  

Doelgroep en de bij behorende Problematieken

Herken jij jezelf in het volgende? 

De doelgroep van Filomena de Lima bestaat uit volwassenen vanaf 25 jaar waarbij sprake is van vroege traumatisering tijdens de kindertijd (tot aan vijf jaar oud). Het gaat hierbij om langdurige verwaarlozing en (seksuele) mishandeling, zowel emotioneel of lichamelijk. Deze gebeurtenissen leiden to psychische en/of psychiatrische klachten in het volwassen bestaan. Denk hierbij aan posttraumatische stressklachten, depressie, burn-out, overspannenheid, dissociatieve stoornissen, hechtingsstoornissen,  problemen in relatie tot anderen en medisch onverklaarbare klachten.

Wij richten ons vooral op licht tot matige stressklachten, depressie/burn-out klachten, dissociatieve en hechtingsklachten, problemen in relatie met anderen en lichamelijke klachten.

Voorbeelden van zulke aanhoudende traumatische gebeurtenissen zijn: 

 

• Mishandeling (emotioneel, fysiek, seksueel) 

• Verwaarlozing (psychisch, pedagogisch, fysiek) 

• Getuige zijn van geweld in het gezin 

• Verkeren in oorlogsomstandigheden en/of hebben moeten vluchten 

• Ondergaan van pijnlijke medische handelingen 

• Het meemaken van meerdere traumatische verliezen binnen het gezin 

Wanneer trauma aanwezig blijft in het lichaam kan dit zich uitten onder andere in overspannenheid/burn-out, depressie klachten.  Hieronder enkele symptomen van (vroegkinderlijk) trauma en overspannenheid/burn-out, depressie klachten;

-Lichamelijke klachten 

- Woede 

- Schaamte 

- Hyperactiveit  

- Nachtmerries 

- Concentratieproblemen  

- Prikkelbaarheid 

- Je onbegrepen voelen 

- Spanningsklachten 

- Isolement 

- Relatieproblemen 

- Poblemen op het werk 

- Steeds herbeleven van een gebeurtenis 

- Slecht contact met vrienden en familie 

- Schrikachtig, dromerig of teruggetrokken gedrag 

-   Alcohol-/drugsmisbruik 

- Moeite met het aangaan van hechtingsrelaties 

- Dissociatieve klachten zoals amnesie, depersonalisatie, derealisatie, stemmen en/of identiteitswijziging 

KVK: 81463189
BTW: NL003565917B46
Bankgegevens: NL77TRIO0320154718
info@filomenadelima.nl 
Instagram: Filomenadelima_holistische_ggz

bottom of page